Helmond wint internationale prijs

Stationsomgeving Helmond wint internationale prijs

Het ontwerp van de stationsomgeving van Helmond krijgt internationaal grote waardering. Op 15 oktober ontving de gemeente uit handen van rijksbouwmeester Frits van Dongen in de Zuiderkerk in Amsterdam één van de prestigieuze ‘Brunel Awards 2014’. Dit is een internationale prijs voor de beste spoorweg gerelateerde projecten wereldwijd.

Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van het Nederlandse spoor en de 125e verjaardag van station Amsterdam Centraal, was de uitreiking van de 3-jaarlijkse Brunel Awards dit jaar in Nederland.

De-nieuwe-Spoorzone-bij-station-Helmond-(fotografie-Bouwfotografe)
De Brunel Award 2014

De internationale jury van de Brunel Awards staat dit jaar onder voorzitterschap van Frits van Dongen. In het juryrapport krijgt Helmond waardering voor het voeren van de duidelijke eigen regie in het project. Dat is terug te zien in de ruimtelijke kwaliteit. Er is succesvol een stedenbouwkundig plan gerealiseerd waarbinnen niet alleen een aantrekkelijke trein-entree voor de stad is gerealiseerd, maar ook een nieuwe stedelijke ruimte die het centrum en Suytkade met elkaar verbindt. Een goed in het stedelijk weefsel ingepaste multifunctionele ruimte voor reizigers waar het daarnaast voor alle burgers aantrekkelijk verblijven is.

 

Het ontwerp voor de stationsomgeving van Helmond is gemaakt door het dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer in samenwerking met Movares.

Er zijn bijna 100 inzendingen ingestuurd uit 14 landen, niet alleen uit Europa, maar ook uit Japan en de Verenigde Staten. Een jury van een internationale vereniging van architecten, ontwerpers en andere ontwerpprofessionals, de Watford Group, heeft besloten dat Helmond in de prijzen valt. Naast Helmond ontving ook het Nederlandse station Rotterdam één van de Awards.

Bron:helmond.nl

Leave a reply

Your email address will not be published.